Wat is Orthomoleculaire therapie?

De orthomoleculair therapeut werkt samen met de cliënt om via voeding en/of suppletie met vitaminen en mineralen zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen en zo min mogelijk schadelijke stoffen naar binnen te krijgen en hiermee je gezondheid en energieniveau te verbeteren.

Naast het voedingspatroon wordt er ook gekeken naar andere leefstijlinterventies zoals bewegen, ontspannen, bioritme en gedrag. Indien nodig kunnen we de diagnose ondersteunen met laboratoriumonderzoek.

Maak een afspraak

Zoek locatie in de buurt

Locaties

Waarom Orthomoleculaire

Wil je als sporter je prestaties verbeteren zonder een aanslag te plegen op je lichaam? Dan kan orthomoleculaire therapie je hierbij ondersteunen. Door een speciaal voor jouw lichaam afgestemde voeding en suppletie verbeter jij je prestaties en blijft je lichaam gezond.

Orthomoleculaire therapie kan op twee wijzen worden ingezet. Preventief om te zorgen dat het lichaam gezond blijft en optimaal functioneert, maar ook wanneer (chronische) klachten en ziektes aanwezig zijn. Denk hierbij aan: hormonale disbalans, sportprestatie verbetering, darmklachten, laag energieniveau, allergieën, intoleranties, ondersteuning rondom een operatie, herstel van een blessure, burn-out, depressie, stress, obesitas etc.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Orthomoleculaire therapie

Iedere persoon is uniek. Daarom hanteert Movamento op maat gemaakte behandelingen toegespitst op jouw situatie, probleem of wensen. De behandelvormen kunnen ondersteund worden met laboratoriumonderzoek. De orthomoleculaire therapie wordt ingezet om het zelf genezend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Bij Movamento gaan we opzoek naar oplossingen om de biochemische processen in jouw lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit doen we met diverse leefstijl interventies zoals voeding, beweging, ontspanning, bioritme en gedrag. Maar ook met persoonlijke suppletie zoals vitamine D, magnesium, vetzuren en probiotica.

Hormonen

Hormonen regelen vrijwel alle communicatie in ons lichaam. Ze zijn van invloed op je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Ze zorgen voor een goed verloop van het centraal zenuwstelsel, nachtrust, gewicht, botaanmaak, cyclus bij de vrouw, je huid, gemoedstoestand en nog veel meer. Bij Movamento helpen wij cliënten met uiteenlopende gezondheidsdoelstellingen om de hormoonbalans in het lichaam te herstellen.

Denk hierbij aan klachten zoals:

 • Vruchtbaarheidsproblemen zoals PCOS/endometriose/menstruatieklachten
 • The Female athlete triad syndrome/RED-S
 • Hormonale klachten zoals PMS/schildklierklachten/gewichtstoename
 • Vermoeidheid, slaapproblemen/stemmingswisselingen/stress
 • Huidklachten zoals acne/eczee
 • Ontlastingsonderzoek

  Onze darmen worden wel eens het tweede brein genoemd. En niet voor niets. Het speelt een sleutelrol in onze gezondheid en gemoedstoestand. Dit onderzoek geeft informatie over de samenstelling van de bacteriën die in de darmen aanwezig zijn, of er schimmels en/of gisten zijn en of er spijsverteringsproblemen zijn. Het geeft een goed overzicht van de algemene gezondheidstoestand van de darmen.

  Voedselintolerantie test

  Je kunt overgevoeligheden voor voeding, die in de volksmond meestal allemaal voedselintoleranties worden genoemd, onderverdelen in voedselallergieën en voedselintoleranties. De meeste voedselallergieën zijn van het type IgE, wat betekent dat je binnen een half uur na het eten van het betreffende voedingsmiddel klachten krijgt, zoals huiduitslag of hoofdpijn. Sommige voedselallergieën zijn echter niet IgE-afhankelijk maar IgG-afhankelijk, wat betekent dat het lichaam IgG-antistoffen (IgG’s) aanmaakt, die een vertraagde allergische reactie veroorzaken. Symptomen behorende bij deze overgevoeligheid treden meestal tussen de 2-3 uur en 2-3 dagen op na het eten van de betreffende voeding, waardoor het vaak niet mogelijk is te achterhalen welke voeding precies de boosdoener is. De enige manier om dan nog te achterhalen voor welke voeding je overgevoelig bent is door een bloedonderzoek te doen waarbij op de aanwezigheid van IgG-antigenen wordt getest.

  Tarieven en

  Vergoeding

  Eerste consult

  Consult van maximaal 90 minuten
  Intake
  Oorzaak van klacht(en) in kaart brengen m.b.v. anamnese
  Uitgebreid behandelplan
  95 euro

  Vervolg consult

  Voortgangsgesprek van maximaal 60 minuten
  Reflecteren
  Behandelplan aanscherpen
  Achteraf vragen stellen over de mail of telefoon
  75 euro

  Pakketen | BASIS

  Intake consult 60-90 minuten
  Persoonlijk voeding- en leefstijladvies
  Persoonlijk behandelplan
  Twee vervolgconsulten á 30-60 minuten
  Persoonlijke tussentijdse begeleiding via mail, of telefoon gedurende het gehele behandeltraject
  295 euro

  Vergoedingen

  Wij staan ingeschreven bij het CAT (Collectief Aanvullende Therapeuten) als level 3 therapeut. Het CAT is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor complementaire therapeuten. Hierdoor kunt u uw rekening indienen bij uw zorgverzekeraar (mits verzekerd). Voor de vergoedingen raad ik u aan informatie op te vragen bij uw zorgverzekeraar of neem een kijkje op www.catvergoedbaar.nl. Er wordt gedeclareerd onder prestatiecode: 24000 – Orthomoleculaire geneeskunde.

  Kunnen wij helpen?

  Je krijgt bij Movamento direct antwoord op de volgende vragen:

  Wat heb ik?

  Hoelang gaat het duren?

  Wat kan ik eraan doen?

  Hoe kan de fysio mij hierbij helpen?

  Direct een afspraak maken