Khadija is bij Movamento onder behandeling geweest Post-Covid klachten.
 
 • Wie ben jij? Wat voor klachten heb je?
  Khadija Fargan, post covid klachten:
  Kort ademig bij beweging en trappen lopen of sporten.
  Geen conditie meer.
 • Hoe ben je bij de praktijk terecht gekomen?
  Ik ken de praktijk via Vincent en dacht vraag even of jullie iemand hadden die ervaring heeft met post covid klachten.
 • Wat zijn jouw ervaringen met de praktijk? Hoe vind je de behandelingen van de therapeut?
  Erg fijne samenwerking met selina. Ze luistert goed naar mijn feedback en past de oefeningen erop maar ze is ook steunend en motiverend.
 • Kun je iets vertellen over de behandeling en hoe je dat ervaart?
  Korte oefeningen, bv squats of lunges. Ook soms explosief gemaakt. 
  De ervaring varieert, bij en standaard oefening is mijn herstel tijd kort maar als er een explosief element aan toe wordt gevoegd dan heb ik wat meer moeite om te herstellen.
 • Zou je de praktijk en therapeut aanbevelen bij mensen uit jouw omgeving?

  Zeker, selina is erg fijn om mee te werken en de rest van de collega’s ook. 

Klantervaring: Khadija over haar post-Covid revalidatie bij Movamento Amsterdam

”Ik ben Aart van Wingerden, 68 jaar oud en sinds juli 2020 gepensioneerd na ongeveer 40 jaar internationaal in Geo-IT te hebben gewerkt. Gedurende de laatste 20 jaren heb ik het joggen en hardlopen opgepikt en heb ik 8 marathons en meerdere halve marathons gelopen. Na mijn pensionering ben ik ‘s winters vrijwel wekelijks gaan schaatsen. Hierbij heb ik bij een val een gecompliceerde breuk in mijn linker elleboog en dislocatie in mijn pols opgelopen.  Na 2 operaties ben ik een revalidatietraject ingegaan met als doel zoveel mogelijk weer mijn linker arm te laten functioneren.

 

Omdat ik na de operatie mijn arm en hand heel beperkt kon gebruiken en omdat mij  verteld was dat het een lang traject zou worden was het voor mij belangrijk dat ik me zou laten behandelen door een therapeut die gespecialiseerd is in elleboog- en onderarmtherapie. Via een zoekmachine ben ik terecht gekomen bij Movamento, locatie ‘s Hertogenbosch.

 

De behandeling heb ik bijzonder professioneel ervaren. Mijn therapeute Natalie Puper heeft een holistische benadering. Ze luistert aandachtig naar de klachten en ervaringen en ze bespreekt de behandelingen zodat ik gedurende het proces wist wat er komen ging. Bovendien vroeg ze bij iedere behandeling om feedback over resultaten van de voorgaande behandeling. Dit werd weer meegenomen in de volgende behandelingen. Hierdoor heb ik enorme stappen voorwaarts gemaakt met het herstel van mijn arm. 

 

Movamento, Den Bosch beveel ik aan eenieder met elleboog- en onderarmklachten aan. Het resultaat wat bereikt is, is boven de verwachtingen die ik aan het begin van de therapie had.”

Ook elleboogklachten?

Dan ben je bij Movamento aan het goede adres. Movamento heeft namelijk gespecialiseerde elleboog fysiotherapeuten in dienst die jou kunnen helpen bij jouw elleboogklachten. Onze fysiotherapeuten spelen een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Hierdoor kunnen zij jou altijd op de juiste manier informeren en behandelen omtrent jouw elleboogklachten. 

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken of wil jij begeleiding om weer ‘back on track’ te komen? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak via onze website.

Klantervaring: Aart over zijn elleboog-onderarm revalidatie bij Movamento Den Bosch

Erik is bij Movamento onder behandeling geweest voor een blessure aan zijn voet.

– Wie ben je? Wat voor klachten heb je?
Mijn naam is Erik Huijing Carretero en ik ben professioneel speerwerper. Bij het beoefenen van mijn sport krijgt mijn lichaam vaak harde klappen te verduren. In 2018 begon ik bij het werpen last te krijgen van mijn rechtervoet.

– Hoe ben je bij de praktijk terecht gekomen?
Een teamgenootje van mij liep al bij Movamento en was erg enthousiast over de professionele hulp die hij daar kreeg. Dat maakte me zo nieuwsgierig dat ik zelf een keer een afspraak gemaakt heb en ik daar tot op de dag van vandaag uitstekend geholpen wordt met mijn fysieke ongemakken!

– Wat zijn jouw ervaringen met de praktijk? Hoe vind je de behandeling van de therapeut?
Het fijne aan Movamento is dat de therapeuten samenwerken. Zo was ik eerst bij Jelle onder behandeling en heeft hij mij doorgestuurd naar Linda. Zij heeft een scan gemaakt van mijn voeten. Vervolgens zijn er zooltjes op maat gemaakt, passend bij mijn sport. Doordat dit inbegrepen was in de praktijk, kon ik snel geholpen worden en had ik binnen twee weken nieuwe zooltjes.

– Kun je iets vertellen over de behandeling en hoe je dat ervaart?
Ik heb dit alles als zeer prettig ervaren. Mijn klachten werden serieus genomen en er werd verder gekeken toen de vooruitgang wat stagneerde. Ik ben blij dat er meegedacht werd en een ander pad werd ingeslagen.

– Zou je de praktijk en therapeut aanbevelen bij mensen uit jouw omgeving?
Jazeker! Ik heb tot de dag van vandaag geen last meer van mijn blessure en de kwaliteit van mijn trainingen is sterk verbeterd! Mocht u zelf last van uw voeten hebben, zoek niet verder en plan een voetenanalyse in bij Movamento.

Klantervaring: Erik

Stijn is bij Movamento onder behandeling geweest voor onderrug- en liesklachten.

– Wie ben jij? Wat voor klachten heb je?
Mijn naam is Stijn Pel en ik ben 18 jaar oud. Ik ben een professionele tennisser en wil nu doorbreken in de top van het tennis. De laatste periode kreeg ik meer last van lichamelijke klachten en kon ik niet meer pijnvrij spelen door onderrug- en liesklachten. Na afspraken bij de orthopeed en de anesthesioloog zag ik mij genoodzaakt een fysiotherapeut te raadplegen om onder begeleiding te trainen en van mijn klachten af te komen.

– Hoe ben je bij de praktijk terecht gekomen?
Ik ben geadviseerd door de bondsarts van de KNLTB om contact op te nemen met Movamento. De bondsarts had goede ervaringen en wist dat Movamento zich onder andere bezighoudt met het revalideren van (top)sporters.

– Wat zijn jouw ervaringen met de praktijk? Hoe vind je de behandelingen van de therapeut?
Ik heb tot nu toe heel goede ervaringen met de praktijk, de gerichte aandacht en begeleiding ervaar ik als zeer prettig. De afgelopen maanden heb ik onder begeleiding van Tom Nass, twee à drie keer per week een optimale focus op mijn herstel gehad. Met een mooi resultaat!

– Kun je iets vertellen over de behandeling en hoe je dat ervaart?
De behandelingen bestaan voornamelijk uit mobilisatie-technieken van het volledige lichaam en sport-specifieke oefentherapie waarbij de focus ligt op de lage rug- en bekkenregio.
Daarnaast word er consequent getraind om mijn core-stability te versterken.

– Zou je de praktijk en therapeut aanbevelen bij mensen uit jouw omgeving?
Ik beveel de praktijk absoluut aan!
Door de therapie en revalidatie bij Tom, ben ik volledig klaargestoomd om deze maand weer blessurevrij een tennistoernooi in India te kunnen spelen.

Klantervaring: Stijn

“Ik kan dankzij Movamento Fysiotherapie weer volop dansen”

Fabienne (16) is bij Movamento Fysiotherapie in Utrecht voor haar knieblessure onder behandeling gekomen nadat ze al bij diverse fysiopraktijken was geweest. Ze danst al vanaf haar vijfde en wil hier graag haar carrière van maken. Haar blijvende knieblessures zou dat ernstig kunnen belemmeren. Uiteindelijk is Fabienne uitgekomen bij manueel therapeut Marc van Nieuwenhuizen, werkzaam bij onze fysiolocatie in Utrecht.

Vervelende ervaringen bij andere fysiotherapiepraktijken.

“Ik ben niet meteen terecht gekomen bij Movamento Fysiotherapie. Na de constatering van mijn knieklacht ben ik naar een fysiotherapiepraktijk gegaan in de buurt van het dorp waar ik woon. De fysiotherapeut die mij behandelde heeft mij krachttraining laten doen om mijn knie aan te sterken. De betreffende fysiotherapeut zeidat mijn knie gewoon zwak was. Tijdens de krachttrainingen kreeg ik meer last van mijn knie dan normaal. Ik kon op een gegeven moment niet meer fietsen en lopen. Om mijn blessure niet te verergeren heb ik rust genomen van de fysiotherapie en het dansen. Dit heb ik 6 weken gedaan in de zomervakantie. De pijn was nog steeds niet weggetrokken en toen heb ik besloten om naar de dokter te gaan. Hij heeft mij doorverwezen naar een sportarts.”

De knieblessure laten behandelen bij Movamento in Utrecht.

“De sportarts heeft gekeken naar mijn knie en heeft Marc, manueel herapeut bij Movamento, aangeraden. Hij kende Marc al, omdat zij vroegen hebben gewerkt met elkaar. Hij vertelde mij dat Marc een fysiotherapeut was bij Movamento, die mij wellicht kon helpen met mijn knieblessure. Ik heb daarmee ingestemd en ben voor een intake naar Movamento gegaan. Van te voren had ik weinig verwachtingen, omdat ik al die negatieve ervaringen heb meegemaakt bij andere fysiotherapiepraktijken. 

Wel dacht ik bij mezelf: Als Marc ervoor kan zorgen dat mijn knie een kleine vooruitgang kan boeken, dat is dat het waard”.

Mijn intakegesprek bij Movamento Fysiotherapie in Utrecht

“Tijdens mijn intakegesprek met manueel therapeut Marc bij Movamento Fysiotherapie in Utrecht had ik al meteen een veel beter gevoel, dan bij  de andere fysiopraktijken waar ik was geweest. Hij begon eerst mijn klacht in kaart te brengen. Stelde vragen over waar ik pijn had, hoelang ik er al last van had en wat ik er al allemaal aan gedaan had om het op te lossen. Vanuit daar heeft Marc bij het intakegesprek al gekeken naar mijn knie en daarna naar mijn rug. Ik stond ervan versteld toen Marc naar mijn rug ging kijken, omdat de andere fysiotherapeuten dat niet hebben gedaan. Hij was heel duidelijk bij het uitleggen over wat hij had geconstateerd, zodat ik wist wat er met mijn lichaam aan de hand was en wat er tegen gedaan moest worden. Dit vond ik erg fijn.”

Mijn behandelingen bij Movamento Fysiotherapie in Utrecht

“Ik ben in totaal 8 keer in behandeling geweest bij manueel herapeut Marc. Tijdens deze behandelingen heeft Marc mijn rug en nek gekraakt. Hierdoor werd mijn rug en nek los gemaakt, waarom de pijn aan mijn knie verminderderde. Hiernaast kreeg ik nog oefeningen die ik thuis kon doen om mijn rug soepel te houden. Ik had nooit verwacht dat het versoepelen van mijn rug de oplossing zou zijn voor mijn knieklacht. Dat de spieren zo in verband stonden met elkaar. Als ik af en toe nog last heb van mijn knie, doe ik die oefeningen en dan is het na twee dagen weer over.”

“Ik ben in totaal 3 jaar behandeld door  verschillende fysiotherapeuten bij verschillende fysiopraktijken. Door  fysiotherapiepraktijk Movamento is mijn knieblessure verholpen in slechts 8 behandelingen. Ik kan nu weer volop dansen. Sinds kort ben ik ook begonnen aan de dansacademie op het MBO in Utrecht. Ik vind de opleiding heel leuk, ondanks dat het lichamelijk erg zwaar is. Ik heb tijdens het dansen geen last van mijn knie of rug en dit allemaal door de oefeningen en behandelingen van Marc, hij is echt een hele goede sportfysiotherapeut!.”

De kracht van fysiotherapiepraktijk Movamento

De reden waarom ik erg tevreden ben over mijn behandelingen bij Movamento is omdat mijn fysiotherapeut heel duidelijk en ervaren was. Hij was bekend met mijn klachten en hij was erg transparant tegenover mij als patiënt. Iets wat mij heel erg is bijgebleven is dat Marc mij vertelde dat hij eerlijk zou zijn of hij mij kon helpen. Hij wilde geen oefeningen en behandelingen voorschrijven als hij niet wist hoe hij mij moest helpen. Bij de behandeling van mijn knie heeft Marc verder gekeken dan mijn knie, ondanks dat ik binnenkwam met knieblessure. Door verder te kijken heeft hij de oorzaak van mijn knieblessure kunnen constateren en verhelpen. Daarom zou ik ook fysiopraktijk Movamento en natuurlijk mijn fysioherapeut Marc zeker aanraden bij anderen!”

Heb jij ook last van een knieblessure?

Heb jij net als Fabiënne ook last van knieklachten? En wil jij je daarvan ook herstellen? Dan kan Movamento Fysiotherapie jou daarbij helpen. Movamento Fysiotherapie heeft meerdere fysiotherapie locaties in Utrecht, Amsterdam en Den Bosch. Wij beschikken over gespecialiseerde fysiotherapeuten die jou kunnen helpen bij knieklachten.

 

fysio utrecht, fysiotherapie utrecht, fysiotherapeut utrecht, fysio den Bosch, fysiotherapie den Bosch, fysiotherapeut den Bosch, fysio 's-hertogenbosch, fysiotherapie 's-hertogenbosch, fysiotherapeut 's-hertogenbosch, fysio Amsterdam, fysiotherapie Amsterdam, fysiotherapeut amsterdam, fysio Amsterdam zuid, fysiotherapie Amsterdam zuid, fysiotherapeut Amsterdam zuid, fysio tuinwijk, fysiotherapie tuinwijk, fysiotherapeut tuinwijk, fysio Leidsche rijn, fysiotherapie Leidsche rijn, fysiotherapeut Leidsche rijn, fysio Amsterdam nieuw-west, fysiotherapie Amsterdam nieuw-west, fysiotherapeut Amsterdam nieuw-west
Klantervaring: Fabienne over de behandeling van haar knieblessure bij Movamento Utrecht

Carolien (32) staat al jaren voor de klas en pakt daardoor normaliter veel extra beweging op een dag. Daarnaast loopt Carolien hard en vind ze het heerlijk om te wandelen. Maar wat als alles stil komt te staan door een corona? Carolien ging net als velen thuiswerken en zat daardoor meer dan zij en haar lichaam gewend waren. Toen zij na enige tijd weer fanatiek wilde gaan lopen, reageerde haar lichaam hier anders op dan gehoopt en kreeg liep zij een hardloopblessure op. Via haar zusje kwam Carolien terecht bij een oude bekende van de middelbare school, namelijk Master sportfysiotherapeut Linda Hoogendoorn, werkzaam bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht. Samen werken Linda en Carolien aan haar herstel en maken ze letterlijk en figuurlijk mooie stappen.

Oorzaak van de hardloopblessure

“Toen ik na een tijd van inactiviteit en ‘anders’ werken weer ging hardlopen, ondervond ik al snel knie- en heupklachten. Een aanhechting van de bil en heup speelde mij parten, maar ondanks de pijn bleef ik lopen. Ondanks dat de klachten ontstaan zijn door overbelasting vanuit het hardlopen, ligt de echte oorzaak vermoedelijk wat dieper. Door het coronavirus verplaatste mijn werk van het klaslokaal naar thuis, waardoor ik minder ging bewegen en mijn spieren en lichaam dus minder actief werden. Daarbij kwam het mooie nieuws dat ik in verwachting ben van een kindje en dus mijn energie anders moest indelen. De vermoeidheid, verdeling van energie, een andere belasting van mijn spieren en uiteindelijk een mindere belastbaarheid na inactiviteit, vormden de basis van mijn lichamelijke klachten.”

“Het fijne van Movamento en Linda is dat zij continu meedenken en zoeken naar een oplossing.”

Sportfysiotherapie bij Movamento Leidsche Rijn in Utrecht

“In mijn zoektocht naar begeleiding van mijn lichamelijke klachten en de hardloopblessure kreeg ik hulp van mijn zusje. Een vriendin van haar is fysiotherapeut en via whatsapp heb ik contact met haar opgenomen. Ik kende Linda zelf ook al van een hele tijd terug, namelijk van de middelbare school. Het is leuk om te zien dat je elkaar dan toch op deze manier weer tegenkomt. Vanuit het appen volgde een intake waarbij mijn eigen verhaal centraal stond. Vanuit deze intake volgde er oefeningen, behandelingen met mobilisatie technieken en kon ik thuis aan de slag met een foamrol waarmee ik zelf mijn spieren kan ‘behandelen’. Omdat bijvoorbeeld kraken en behandelvormen zoals dry-needling niet mogelijk zijn, heeft Linda gekeken naar een alternatieve behandelmethode die zij nu op mij heeft toegepast. Het fijne van Movamento en Linda is dat zij continu meedenken en zoeken naar een oplossing.” 

Persoonlijke aandacht staat bij Movamento centraal

“Mijn fysiotherapeut Linda is betrokken, behulpzaam, maar met name ook professioneel. Gedurende het hele fysiotherapie traject neemt ze de tijd voor je en biedt ze een luisterend oor waarbij jouw eigen verhaal erg belangrijk is. Daarbij stelt ze vragen om te kijken of er eventueel (meer) achterliggende oorzaken kunnen zijn die het herstel van de lichamelijke klachten in de weg kunnen staan. Jij als persoon staat centraal binnen het fysiotherapie traject en dat is zeer prettig. Niet alleen in de behandelkamer bij Linda heerst positiviteit. Ook in de fysiotherapiepraktijk zelf heerst een vriendelijke sfeer. Movamento is een toegankelijke fysiotherapiepraktijk en ook wanneer Linda er (nog) niet is, word ik hartelijk ontvangen door andere fysiotherapie collega’s. Dit geeft een zeer welkom gevoel.” 

“Door een duidelijk plan van aanpak tijdens de intake, kun je sneller aan de slag met je herstel.” 

Herstel van een hardloopblessure 

“Ik hoop voor het einde van mijn zwangerschap helemaal van mijn fysieke klachten af te zijn. Door mijn werk blijf ik wel continu zoeken naar de juiste houding en waar doe ik goed aan. Fysiotherapie helpt mij hier enorm bij. Naast de behandelingen bij Movamento kan ik zelf ook verder werken aan herstel door het sporten weer langzaam op te bouwen. Ik vind het fijn om in een sportschool lekker actief te zijn. Fit blijven is hierin natuurlijk het voornaamste doel. In het hersteltraject ben ik enorm goed geholpen en werd mij eigenlijk al tijdens de intake veel duidelijkheid geboden. Dit is je verhaal, dus dit wordt jouw plan. Door een duidelijk plan van aanpak tijdens de intake, kun je sneller aan de slag met je herstel. Deze manier van werken, vind ik enorm fijn en kan ik dan ook zeker aanbevelen wanneer je lichamelijke klachten hebt.” 

 

Last van een hardloopblessure? 

Wil je net als Carolien herstellen van een hardloopblessure? Dan ben je bij Movamento Fysiotherapie aan het goede adres. Movamento Fysiotherapie heeft namelijk zowel op haar fysiotherapie locaties in Utrecht, Amsterdam als in Den Bosch gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst die jou kunnen helpen bij jouw sportblessures. Onze sportfysiotherapeuten spelen een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Hierdoor kunnen zij jou altijd op de juiste manier informeren en behandelen omtrent jouw lichamelijke klachten! 

 

Naast het werk in een van onze praktijken in Amsterdam, Utrecht of Den Bosch, zijn onze gespecialiseerde fysiotherapeuten ook werkzaam bij verschillende sportverenigingen of sportbondenKun jij wel een steuntje in de rug gebruiken of wil jij begeleiding om weer ‘back on track’ te komen? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak via onze website.

read more

fysio utrecht, fysiotherapie utrecht, fysiotherapeut utrecht, fysio den Bosch, fysiotherapie den Bosch, fysiotherapeut den Bosch, fysio 's-hertogenbosch, fysiotherapie 's-hertogenbosch, fysiotherapeut 's-hertogenbosch, fysio Amsterdam, fysiotherapie Amsterdam, fysiotherapeut amsterdam, fysio Amsterdam zuid, fysiotherapie Amsterdam zuid, fysiotherapeut Amsterdam zuid, fysio tuinwijk, fysiotherapie tuinwijk, fysiotherapeut tuinwijk, fysio Leidsche rijn, fysiotherapie Leidsche rijn, fysiotherapeut Leidsche rijn, fysio Amsterdam nieuw-west, fysiotherapie Amsterdam nieuw-west, fysiotherapeut Amsterdam nieuw-west
Fysiotherapie bij een hardloopblessure

Gerben (24) is bij Movamento Fysiotherapie onder behandeling gekomen, omdat hij veel last had van knieklachten. Hij begon in juni 2019 met wandelen in combinatie met sporten in de sportschool. Al snel werd hij gehinderd door knieklachten en moest hij zijn wandelingen na een kwartier tot half uur staken. Ook tijdens zijn coschap in het ziekenhuis stond zijn knie hem in de weg. Bij zijn zorgverzekering heeft hij advies gevraagd welke zorgverlener hem kon helpen. Op deze manier is hij uitgekomen bij Movamento Fysiotherapie. Door de goede intake, uitgebreide knie test in het testlab en deskundige begeleiding van sportfysiotherapeut Linda Hoogendoorn, ondervindt Gerben inmiddels geen klachten meer.  

Knieklachten als belemmering 

Een verkeerde roeitechniek op het roeiapparaat en het niet juist uitvoeren van oefeningen in de sportschool deden de knie van Gerben uiteindelijk de das om. Toen zijn knieklachten ook invloed begonnen te krijgen op zijn stage in het ziekenhuis, wist hij dat er iets moest gebeuren.  “Ik wandel graag en neem vaak de trap in plaats van de lift. Toen ik in het ziekenhuis de trappen bijna niet meer op kon komen door de pijn in mijn knie wist ik dat dit niet goed zat. Ook voelde ik hevige pijn in de binnenkant van mijn rechterknie in rust.”

Samen met MSc. sportfysiotherapeut Linda Hoogendoorn kwam Gerben er achter dat het probleem niet zo zeer in in zijn knie zat, maar een hele andere oorzaak had. 

 

“De kracht van de behandeling ligt in de eerste analyse in het testlab.”

 

Het Movamento testlab brengt blessures in kaart 

Tijdens Gerben zijn eerste behandeling bij Linda is er in het testlab op de fysiotherapie locatie in Utrecht een knie meting gedaan. Uit de meting kwam naar voren dat  de oorzaak van de knieklachten helemaal niet in zijn knie zitten. “Ik had meteen een goed gevoel bij Movamento Fysiotherapie. De deskundige houding van Jelle Heissen tijdens de intake in combinatie met de  de grondige knie meting die werd gedaan, zorgde ervoor dat ik alle vertrouwen had dat ik in goede handen was. Bij de knie test werd er door middel  van een app een spring analyse afgenomen. Hieruit kwam naar voren dat mijn hamstring te zwak was voor het aansturen van mijn knie. Bij Movamento Fysiotherapie wordt dus niet alleen naar de klacht, maar naar de gehele disbalans tussen spieren gekeken. De kracht van de behandeling ligt in de uitgebreide analyse in het testlab.” 

De behandeling van knieklachten

Inmiddels ondervindt Gerben geen belemmeringen meer aan zijn knie en kan hij aan de slag met het zelf opbouwen van het sporten. Dit heeft hij te danken aan “Trainen, trainen, trainen…”  en de deskundige begeleiding van sportfysiotherapeut Linda, werkzaam op de Movamento Fysiotherapie locaties in Utrecht: “Vanuit de analyse van mijn knieklachten, heb ik specifieke oefeningen gekregen die wij tijdens de behandeling oppakten. Tijdens de behandeling werd er door Linda  ook goed gelet op de uitvoering van deze oefeningen, zodat ik deze thuis kon uitvoeren. Tijdens de volgende behandeling werden deze oefeningen dan geëvalueerd en werd er bekeken of er verbetering te zien was. Wanneer ik zelf merkte dat bepaalde oefeningen nog niet gingen, werd gekeken hoe de oefeningen  versimpeld konden worden, zodat ik ze alsnog gewoon kon oppakken. Het fijne is dat dit in kleine stapjes kon. Het verwachtingspatroon is niet te groot, waardoor soms een stap achteruit ook vooruit is. Dit is dus positief.  Mijn ervaring met Linda is, doordat ze kijkt naar hoe ik als persoon ben, ook weet wat ik nodig heb. Ik ben zelf enorm gemotiveerd om te herstellen van mijn blessure, dus had ik niet veel sturing daarin nodig. Misschien moet ze bij andere personen wel wat strenger zijn, haha. ”

Movamento Fysiotherapie is Pluspraktijk

Voordat Gerben bij Movamento Fysiotherapie in Utrecht terecht kwam, is hij slechts een keer onder behandeling geweest bij een andere fysiotherapeut. Vergelijkingsmateriaal had hij dus niet echt. Zijn zorgverzekering hielp hem hierbij. “Via mijn zorgverzekeraar kon ik kijken waar mijn revalidatietraject vergoed zou worden. Movamento Fysiotherapie sprak mij enorm aan,omdat ik op de site van mijn zorgverzekering zag dat zij een pluspraktijk zijn.  Hierdoor ging ik ervan uit dat ze dan ook zeker kwaliteit bieden. Uiteindelijk werd dit gevoel bevestigd toen ik in de fysiotherapiepraktijk kwam. De fysiopraktijk is verzorgd en er wordt prettig met je omgegaan. Daarbij kijken de fysiotherapeuten naar wat jij persoonlijk nodig hebt, welke factoren hierin meespelen en wat er gedaan moet worden om het doel te halen.” 

Persoonlijke aandacht bij Movamento Fysiotherapie

De ene (sport)blessure is de andere blessure niet. Dit geldt ook voor de personen die onder behandeling komen. Gerben ziet dit als een van de grote pluspunten van Movamento Fysiotherapie: “Mijn intake was bij Jelle. Ik werd daarna doorverwezen naar sportfysiotherapeut Linda. Dit zie ik ook als kracht. Dat de fysiotherapeuten bij Movamento Fysiotherapie op  de hoogte zijn van elkaars kunnen om mij op deze manier de juiste zorg te kunnen bieden. Zowel tijdens de intake als mijn behandelingen kwam de persoonlijke touch naar voren. Er wordt goed naar je verhaal geluisterd en ze kijken naar het complete plaatje. Zo zoomt Linda ook in op factoren zoals werk, stage, studie en andere relevante andere zaken. Hierbij verliest ze het grote geheel niet uit het oog en kan ze tot persoonlijk behandelplan komen. 

 

“De persoonlijke werkwijze en het vertrouwde gevoel in de praktijk zijn redenen waarom ik Movamento Fysiotherapie bij iedereen zou aanbevelen.” 

 

Last van knieklachten?

Dan ben je bij Movamento Fysiotherapie  aan het goede adres. Movamento Fysiotherapie heeft namelijk zowel op haar fysio locaties in Utrecht, Amsterdam als in Den bosch gespecialiseerde fysiotherapeuten in dienst die jou kunnen helpen bij jouw knieklachten. Onze fysiotherapeuten spelen een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Hierdoor kunnen zij jou altijd op de juiste manier informeren en behandelen omtrent jouw knieklachten! 

 

Naast het werk in een van onze praktijken in Amsterdam, Utrecht of Den Bosch, zijn onze therapeuten ook werkzaam bij verschillende sportverenigingen of sportbonden. 

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken of wil jij begeleiding om weer ‘back on track’ te komen? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak via onze website.

 

fysio utrecht, fysiotherapie utrecht, fysiotherapeut utrecht, fysio den Bosch, fysiotherapie den Bosch, fysiotherapeut den Bosch, fysio 's-hertogenbosch, fysiotherapie 's-hertogenbosch, fysiotherapeut 's-hertogenbosch, fysio Amsterdam, fysiotherapie Amsterdam, fysiotherapeut amsterdam, fysio Amsterdam zuid, fysiotherapie Amsterdam zuid, fysiotherapeut Amsterdam zuid, fysio tuinwijk, fysiotherapie tuinwijk, fysiotherapeut tuinwijk, fysio Leidsche rijn, fysiotherapie Leidsche rijn, fysiotherapeut Leidsche rijn, fysio Amsterdam nieuw-west, fysiotherapie Amsterdam nieuw-west, fysiotherapeut Amsterdam nieuw-west, Knieklachten, fysiotherapie, Movamento, Utrecht, Amsterdam, Den Bosch, fysiotherapeut, sportfysiotherapie, sportblessure
Klantervaring: Gerben (24) over de behandeling van zijn knieklachten bij Movamento Utrecht

Toen Julien (27) in 2017 betrokken raakte bij een fietsongeluk in zijn woonplaats Amsterdam, had hij vast niet gedacht dat hij drie jaar later nog bezig zou zijn met zijn revalidatie hiervan. Zijn rechter elleboog brak op verschillende plaatsen en zorgde voor een beschadigde ellepijpzenuw. Sinds begin dit jaar is hij drie keer per week voor zijn elleboogklachten onder behandeling bij fysiotherapie Movamento te Amsterdam. In deze blog lees je zijn verhaal. 

Fysiotherapie bij Movamento 

Tussen zijn eerste operatie in 2017 en revalidatie in 2019 liep Julien voor zijn revalidatie bij een andere praktijk in Amsterdam. Tijdens deze revalidatieperiode merkte hij beterschap, maar het process verliep traag. De beschadigde zenuw maakte een voorspoedig herstel een stuk lastiger en helaas kon hij toen ter tijd niet bij zijn huidige fysiotherapeut terecht. Via het AMC  en de elleboogkliniek kwam Julien terecht bij Movamento waar hij de eerste twee maanden vier keer per week terecht kon. Na deze twee maanden ging hij terug naar drie behandelingen per week en kon hij ook in tijden van het coronavirus gewoon terecht.

Julien doet regelmatig aan yoga en maakt dus gebruik van zijn eigen gewicht om zichzelf fit te houden. Het belang van een stevige en functionerende elleboog is hierbij dus groot. Doordat de oorzaak van de blessure of het trauma duidelijk is, kan de therapeut hier ook duidelijk zijn behandelplan op samenstellen. Het uitvoeren van mobilisatie oefeningen en de manuele therapie die hij krijgt gericht op zijn arm, zorgen voor duidelijke resultaten in het eerste half jaar. 

Elleboog expert in Amsterdam 

Toen Julien bij Movamento en fysiotherapeut Hidde de Hoog onder behandeling kwam voor zijn elleboogklachten voelde dit gelijk vertrouwd. “Hidde heeft ervaring met ellebogen en weet daardoor precies wat hij doet. Daarnaast heeft hij direct contact met mijn chirurg wat erg prettig is. Tijdens de behandelingen is hij open over hoe het behandeltraject eruit gaat zien en vertelt precies wat hij doet. Daarnaast geeft hij mij oefeningen die mij helpen bij het op de juiste manier mobiliseren van mijn elleboog.”   

In totaal wordt Julien nu nog 3 keer per per week intensief begeleid. Waarvan twee keer per week door Hidde, en door aanpassingen tijdens het coronavirus, een keer per week bij Selina. De intensieve samenwerking werpt zijn vruchten af en de flexibiliteit belastbaarheid van de elleboog zit bijna weer op het maximum. 

 

“Fysiotherapie Movamento is de praktijk voor mensen met elleboogklachten”

 

De kracht van fysiotherapiepraktijk Movamento

De reden dat Julien zich zo op zijn gemak voelt binnen Movamento, is dat de (sport)fysiotherapeuten bij Movamento bekend en gefocust zijn op (sport)revalidatie en daardoor heel goed weten wat een patiënt wil. De behandeling draait om meer dan een deel van je lichaam. Er wordt naar het complete plaatje gekeken en niet alleen naar die ene klacht. Daarnaast zijn de fysiotherapeuten flexibel en denken graag in oplossingen:

“Mijn fysiotherapeuten Hidde en Selina waren ook na de uitbraak van het coronavirus enorm professioneel en meedenkend. Omdat mijn trauma onder de hoognodige zorg viel/valt kon en mocht ik naar de praktijk blijven komen voor mijn behandelingen.  De professionaliteit van de therapeuten, op zakelijk en menselijk gebied, en de flexibiliteit in behandelingen maken het dat ik enorm positief ben over de praktijk. Ik zou deze praktijk dan ook zeker aanraden bij anderen.”  

 

Ook elleboogklachten?

Dan ben je bij Movamento aan het goede adres. Movamento heeft namelijk gespecialiseerde elleboog fysiotherapeuten in dienst die jou kunnen helpen bij jouw elleboogklachten. Onze fysiotherapeuten spelen een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Hierdoor kunnen zij jou altijd op de juiste manier informeren en behandelen omtrent jouw elleboogklachten. 

Naast het werk in een van onze praktijken in Amsterdam, Utrecht of Den Bosch, zijn onze therapeuten ook werkzaam bij verschillende sportverenigingen of sportbonden. 

Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken of wil jij begeleiding om weer ‘back on track’ te komen? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak via onze website.

fysio utrecht, fysiotherapie utrecht, fysiotherapeut utrecht, fysio den Bosch, fysiotherapie den Bosch, fysiotherapeut den Bosch, fysio 's-hertogenbosch, fysiotherapie 's-hertogenbosch, fysiotherapeut 's-hertogenbosch, fysio Amsterdam, fysiotherapie Amsterdam, fysiotherapeut amsterdam, fysio Amsterdam zuid, fysiotherapie Amsterdam zuid, fysiotherapeut Amsterdam zuid, fysio tuinwijk, fysiotherapie tuinwijk, fysiotherapeut tuinwijk, fysio Leidsche rijn, fysiotherapie Leidsche rijn, fysiotherapeut Leidsche rijn, fysio Amsterdam nieuw-west, fysiotherapie Amsterdam nieuw-west, fysiotherapeut Amsterdam nieuw-west, Elleboogklachten, fysiotherapie, Julien, sportfysiotherapie, fysiotherapie, Elleboog, Utrecht, Amsterdam, Den Bosch
Klantervaring: Julien (27) over zijn elleboog revalidatie bij Movamento Amsterdam