• Openingstijden

  OPENINGSTIJDENX

  MAANDAG08:00 - 21:00

  DINSDAG08:00 - 21:00

  WOENSDAG08:00 - 21:00

  DONDERDAG08:00 - 21:00

  VRIJDAG08:00 - 21:00

  ZATERDAG08:00 - 17:00

  ZONDAGGESLOTEN

 • 088 02 45 900

ECHOGRAFIE

 

Echografie is een nauwkeurige en comfortabele manier om u te onderzoeken. Het voordeel van echo is dat er dynamische beelden gemaakt kunnen worden waardoor de blessure goed geanalyseerd kan worden. Het fysiotherapeutisch onderzoek vormt de basis van de diagnose en een echo kan deze diagnose bevestigen. Echografie is een betrouwbare manier om een klacht vast te stellen.

 

Een goede behandeling start met een goede diagnose!

 

Echografie is een onderzoekstechniek waarbij van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren terugkaatsen gebruik gemaakt wordt. Door middel van deze techniek kunnen onder andere organen en andere weke delen in beeld gebracht worden.

 

Het echo onderzoek

Het geluid dat voor medische echografie gebruikt wordt heeft een zo hoge frequentie dat het voor mensen niet hoorbaar is. Een dergelijk hoog geluid wordt ultrasoon genoemd en wordt afgekort met ultrageluid. Dit ultrageluid wordt in het lichaam gebracht met een apparaatje dat tegen de huid gehouden wordt. Hierbij is een laagje gel nodig om goed contact tussen de huid en het apparaatje te krijgen omdat geluidsgolven niet door een luchtspleet heen kunnen komen. Door een speciaal computersysteem wordt het echosignaal omgezet in videobeelden die op een monitor zichtbaar worden gemaakt. De beelden kunnen worden afgedrukt op papier, röntgenfilm of opgenomen worden.

 

Het grote voordeel van echo is dat je bewegende beelden kunt maken!

 

Echografie geeft een goed beeld van de zogenaamde weke delen van het lichaam zoals spieren, pezen en zacht weefsel als organen. Dit geldt niet voor organen die lucht bevatten omdat ultrageluid niet in lucht doordringt.

 

Echo is een goede manier om klachten aan de pols of hand, elleboog, schouder, heup, knie, achillespees of enkel vast te stellen. Daarnaast is echo uitermate geschikt om peesblessures en spierblessures te diagnosticeren, zoals bijvoorbeeld een spierscheur of peesontsteking.

 

COPYRIGHT © MOVAMENTO. ALL RIGHTS RESERVED.