Utrecht Leidsche Rijn
Utrecht Tuinwijk
Den Bosch
Purmerend
Amsterdam Zuid
Velsen
Rotterdam
Amsterdam West
Over klachten aan
de elleboog
De elleboog is een complexer gewricht dan het in eerste instantie lijkt. Door de koppelwerking van de elleboog met de onderarm en de pols kan er bij bewegingen in beide gewrichten een probleem ontstaan. Het ellebooggewricht wordt gevormd door het bot van de bovenarm (humerus), de ellepijp (ulna) aan de pinkzijde en het spaakbeen (radius) aan de duimzijde.
Soorten klachten
elleboog
Elleboog specialist in Amsterdam, Utrecht en Deventer
Revalidatieplan op maat
Gewrichtskraakbeen bedekt de uiteinden van de botten van alle gewrichten om het gewricht soepeler te laten bewegen en schokken te kunnen absorberen. In het ellebooggewricht is de kraakbeenlaag wat dunner dan bij andere gewrichten. De belangrijkste banden in de elleboog zijn de binnenband (mediale collaterale ligament) en de buitenband (laterale collaterale ligament). De bicepspees is een van de belangrijke pezen rondom de elleboog. Deze spier zorgt voor de buigfunctie van de elleboog. De tricepspees verbindt aan de achterzijde van de arm de grote tricepsspier met de ellepijp. De tricepspees zorgt voor de strekfunctie van de elleboog.
Een aantal spieren van de onderarm lopen over de elleboog en hechten aan op de bovenarm. Het buitenste botpunt net boven de elleboog het de laterale epicondyl. De meeste spieren die de vingers en pols strekken (polsstrekkers) komen hier bijeen in een pees hechten op de laterale epicondyl aan. De binnenste botknobbel net boven de elleboog heet de mediale epicondyl. De meeste spieren die vingers en pols buigen (polsbuigers) komen hier samen in een pees en hechten aan de op mediale epicondyl.
Kunnen wij helpen?
Het doel is jou op een prettige manier van je pijn af te helpen en het plezier van bewegen weer terug te laten keren. Daarnaast weet je hierdoor precies waar je aan toe bent en hoe onze fysiotherapeut jou zal ondersteunen en begeleiden.