Elleboog Specialist Fysiotherapie

Movamento heeft zich als enige fysiotherapie praktijk in Nederland specifiek gericht op klachten aan de elleboog. Zij hebben zich reeds jaren specifiek toegelegd op de elleboog en initiatiefnemer Jelle Heisen heeft onder andere stichting Elleboogkliniek.nl opgericht. Het doel van de stichting is de kwaliteit van de behandeling van elleboogklachten in Nederland te verbeteren.

De elleboog is een complexer gewricht dan het in eerste instantie lijkt. Door de koppelwerking van de elleboog met de onderarm en de pols kan er bij bewegingen in beide gewrichten een probleem ontstaan.

Het ellebooggewricht wordt gevormd door het bot van de bovenarm (humerus), de ellepijp (ulna) aan de pinkzijde en het spaakbeen (radius) aan de duimzijde.

Gewrichtskraakbeen bedekt de uiteinden van de botten van alle gewrichten om het gewricht soepeler te laten bewegen en schokken te kunnen absorberen. In het ellebooggewricht is de kraakbeenlaag wat dunner dan bij andere gewrichten. De belangrijkste banden in de elleboog zijn de binnenband (mediale collaterale ligament) en de buitenband (laterale collaterale ligament). De bicepspees is een van de belangrijke pezen rondom de elleboog. Deze spier zorgt voor de buigfunctie van de elleboog. De tricepspees verbindt aan de achterzijde van de arm de grote tricepsspier met de ellepijp. De tricepspees zorgt voor de strekfunctie van de elleboog.

Een aantal spieren van de onderarm lopen over de elleboog en hechten aan op de bovenarm. Het buitenste botpunt net boven de elleboog het de laterale epicondyl. De meeste spieren die de vingers en pols strekken (polsstrekkers) komen hier bijeen in een pees  hechten op de laterale epicondyl aan. De binnenste botknobbel net boven de elleboog heet de mediale epicondyl. De meeste spieren die vingers en pols buigen (polsbuigers) komen hier samen in een pees en hechten aan de op mediale epicondyl.

Klachten die aan de elleboog kunnen ontstaan zijn onder andere:

Tennisarm / Tenniselleboog
Golferselleboog
Mediale band elleboog
Radiuskop fractuur elleboog
Elleboogluxatie (elleboog uit de kom)
Artrose elleboog

Maak direct online een afspraak of
bel 088 02 45 900

 Let op: Voor Online Behandeling kiest u een willekeurige locatie