Vandaag stellen we graag onze nieuwe collega Aniek aan je voor. Aniek is als fysiotherapeut werkzaam bij Movamento fysiotherapie in Amsterdam.
- Wie ben je, hoe ben je bij Movamento gekomen?
Ik ben Aniek, 29 jaar en heb na mijn studie als fysiotherapeut gewerkt in Australië en bij een andere praktijk in Amsterdam, waar ik veel hardlopers en triatleten zag. Omdat ik zelf een achtergrond heb ik teamsporten en balsporten wilde ik graag naar een praktijk toe die meer patiënten uit deze doelgroep ziet. Via een studiegenoot van mijn masteropleiding Sportfysiotherapie ben ik bij Movamento terecht gekomen! - Wat is/zijn jouw specialisme(s)?
Ik ben in opleiding tot sportfysiotherapeut, dus je kunt bij me terecht voor alle sportgerelateerde blessures. Ik ben verder gespecialiseerd in klachten aan de heup en lies, knie blessures en klachten aan de enkel/voet. - Hoe behandel je en wat maakt jouw behandeling zo uniek?
Het belangrijkste vind ik om samen te werken om jouw doelen te behalen – welke dat dan ook mogen zijn. Ik geef mijn patiënten graag het vertrouwen terug in hun lichaam, en zal altijd proberen je zoveel mogelijk te laten sporten en bewegen binnen wat er mogelijk is. Volledige rust krijg je alleen maar als dat echt nodig is! 🙂 - Waarom ik graag bij Movamento wilde werken.
Bij Movamento zien we sporters van alle soorten en maten, en deze mix vind ik heel erg leuk. Daarnaast ziet Movamento veel patiënten die geopereerd zijn en bij Movamento komen revalideren om weer terug te keren naar hun sport. Deze, vaak langere, trajecten vind ik erg leuk, omdat we je samen van 0 naar 100 gaan brengen. Hard werken, maar dit geeft juist ook veel voldoening! - Heb je een (relevante) tip die te maken heeft met je specialisme?
Zeker in deze corona-tijden ga ik toch het veelvuldig genoemde advies noemen: blijf bewegen! Motion is Lotion, maar zorg vooral dat je iets doet wat je leuk vindt. Zoek je passie, en ga hiermee aan de slag! En als je het lastig vindt jezelf achter je bureau vandaan te trekken: spreek met een vriend/vriendin af om elkaar tijdens de lunchpauze te meeten voor een wandeling. Zo heb je een stok achter de deur, kun je even de benen strekken én heb je quality time op 1,5m afstand met een vriend/vriendin.