Voetbal analyse om je prestaties te verbeteren

 

In het Football Testlab analyseren we alle aspecten om je voetbal prestatie te verbeteren. Alle puzzelstukjes die tot een voetbal prestatie leiden worden geanalyseerd in het Testlab. Aan het eind van de testbatterij heb je je persoonlijke testrapport met alle uitslagen.

 

Lichaamscompositie

Persoonlijke factoren als lengte, gewicht en postuur kunnen veel invloed hebben op je voetbal prestatie. Bij iedere pas beweegt het lichaam. Daarom is het belangrijk dat het lichaam in optimale conditie is zodat de beste voetbal prestatie bereikt kan worden.

 

Mobiliteit

Een goede mobiliteit in de beweegketen is essentieel om te kunnen voetballen. In de hele keten kunnen mobiliteitsbeperkingen invloed hebben op de voetbal prestatie. Imitaties om de juiste looptechniek te handhaven of om de bal correct te schieten kunnen voorkomen.

 

Stabiliteit

Tijdens het voetballen wordt er veel van de stabiliteit van romp en benen gevraagd. De stabiliteit in de beweegketen bestaat uit passieve structuren als de botten, banden en kraakbeen. Daarnaast zorgen de spieren voor de actieve stabiliteit. Als deze stabiliteit niet optimaal in orde is, verdwijnt er bij iedere pas veel energie in de grond.

Isokinetische kracht

De spierkracht van de bovenbenen is essentieel voor voetballers. De spierkracht is hiermee een belangrijk aspect in de analyse van de prestatie. Middels geavanceerde, isokinetische krachtapparaat kan er een nauwkeurige analyse van deze kracht worden gemaakt. Hierin is bijvoorbeeld de verhouding tussen de quadriceps en hamstrings van belang, maar ook het verschil tussen links en rechts.

 

Analyse looptechniek

Een efficiënte looptechniek zorgt voor een betere prestatie. Een efficiente looptechniek reduceert de belasting aanzienlijk en dit scheelt in de energie die je gebruikt. Daarnaast gaat de loopsnelheid omhoog als de looptechniek efficiënter wordt uitgevoerd. Middels een geavanceerde cameraopstelling wordt de looptechniek vanuit alle perspectieven geanalyseerd.

Wendbaarheid

Je zou kunnen zeggen dat wendbaarheid de basis is van voetbal. Continu wordt er van richting veranderd, gestart, gestopt en van richting veranderd. Het is dus erg belangrijk dat deze bewegingen zo efficient mogelijk verlopen.

 

Voetanalyse

De voeten zijn de basis van ons lichaam en krijgen veel belasting te verduren tijdens het hardlopen. Schoeisel moet perfect aansluiten bij de voeten en de stand en voetafwikkeling. Als de voeten van nature geen goede afwikkeling kunnen maken, kunnen we ze zo nodig ondersteunen door goed schoeisel advies of inlays.

 

Klik hier voor de tarieven.