• Openingstijden

  OPENINGSTIJDENX

  MAANDAG08:00 - 21:00

  DINSDAG08:00 - 21:00

  WOENSDAG08:00 - 21:00

  DONDERDAG08:00 - 21:00

  VRIJDAG08:00 - 21:00

  ZATERDAG08:00 - 17:00

  ZONDAGGESLOTEN

 • 088 02 45 900

KIND SPORT EN ORTHOPEDIE

Een kind is in ontwikkeling en dit betekent dat er specifieke kennis nodig is om een kind in ontwikkeling met klachten op een juiste wijze te kunnen behandelen. Daarom heeft Movamento met Roy Schaaij een specialist op het gebied van kinderfysiotherapie in de sport en orthopedie. De specifieke kennis van sport en orthopedische klachten en de ontwikkeling van het kind maakt een unieke combinatie om tot de beste behandeling te kunnen komen.

 

Een kind is altijd in ontwikkeling, waardoor je met veel variabelen rekening moet houden. Ik vind het een uitdaging om voor elk kind met de juiste benadering tot de beste aanpak te komen. Of het nu gaat om een motorisch probleem, een sportblessure of revalidatie na bijvoorbeeld een knieoperatie.

 

Kinderen en adolescenten zijn geen kleine volwassenen. Ze ontwikkelen zich en die ontwikkeling verloopt bovendien met sprongen. Daardoor is geen kind hetzelfde; of het nu gaat om bewegen, leren, sporten of herstellen. Zelfs de manier van communiceren is voor elk kind uniek. De kunst is om voor ieder kind een individuele strategie te vinden. Daarbij moet rekening gehouden worden met het (sport/beweeg)niveau, de belevingswereld van het kind en wat het kind op dat moment kan. Met de juiste strategie kan de optimale begeleiding of ondersteuning geboden worden om tot een oplossing van het probleem te komen. Het belangrijkste daarbij is dat het kind leert om op de juiste manier en met plezier te bewegen of te sporten.

 

 

COPYRIGHT © MOVAMENTO. ALL RIGHTS RESERVED.