Knieklachten

Jouw knie is een complex gewricht die dagelijks veel te verduren krijgt. Door de samenwerking tussen spieren, (kruis)banden en de meniscus kan de knie bewegen en klappen opvangen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je knie een sterk gewricht is, maar ook kwetsbaar voor slijtage of overbelasting. Bij Movamento hebben wij de beschikking over kniespecialisten die jou helpen om van jouw knieklachten af helpen en zo ‘back on track’ te komen.

Maak een afspraak

Zoek locatie in de buurt

Locaties

Hoe ontstaan

knieklachten?

Lopen, springen, klimmen of een product uit het onderste schap pakken… Je gebruikt je knieën voor veel activiteiten en daardoor is het erg vervelend als zich hier klachten ontwikkelen. Doordat je jouw knieën zoveel gebruikt zijn ze gevoelig voor overbelasting. Bij een scheuring van je knie- of kruisband spreek je vaak over een acute klacht. Soms ontstaat de pijn in de knie door een verkeerde houding van de voet, overbelasting of lang dezelfde beweging maken zoals bij duursporten. Ook het leveren van explosieve kracht bij springsporten kunnen klachten veroorzaken. Tevens kunnen de volgende factoren ook invloed hebben op knieklachten:

Reuma

Artrose

Overgewicht

Verschillende

knieklachten

Slijmbeursontsteking

Artrose in de knie

gescheurde knie- of kruisband

lopersknie

springersknie

(jumper’s knee)

gescheurde meniscus

kniebreuk

Wat kan Movamento doen

bij knieklachten

Bij Movamento staat een team van kniespecialisten klaar om jou te helpen bij jouw knieklachten. Middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek zal een van onze specialisten de oorzaak van jouw klachten proberen te achterhalen. Tevens kan de therapeut ervoor kiezen om een echo te (laten) maken of gebruik te maken van het testlab waarover ze beschikken, dit om de oorzaak van jouw knieklachten duidelijk in kaart te brengen. Bij het testlab word je volledig in kaart gebracht, de volgende aspecten worden gemeten: mobiliteit, stabiliteit, kracht, looptechniek, sprongkwaliteit/kwantiteit. Zo kan er bepaald worden waar jouw sterke punten zitten, maar vooral ook waar nog winst uit te behalen valt en waar de oorzaak ligt van jouw klacht. Samen met jou zal je fysiotherapeut een behandelprogramma op maat samen stellen.

Stabiliteits- en/of krachtoefeningen

Mobilisatie oefeningen

Shockwave

(alleen in Amsterdam)

Echografie

(alleen in Amsterdam en Utrecht)

Percutane Electrolyse

(alleen in Utrecht)

Dry needling

Kunnen wij helpen?

Je krijgt bij Movamento direct antwoord op de volgende vragen:

Wat heb ik?
Hoe lang gaat het duren?
Wat kan ik eraan doen?
Hoe kan de fysio mij hierbij helpen?

Maak een afspraak