Schouderklachten

Wist jij dat schouderklachten in de top drie staan van meest voorkomende lichamelijke klachten? Het schoudergewricht is een gewricht met grote beweegmogelijkheden en daardoor vatbaar voor verschillende klachten. Bij schouderklachten heb je pijn in en rond het schoudergewricht en vaak ook in de bovenarm. Schouderklachten kunnen jou hinderen bij je dagelijkse activiteiten en sport. Movamento beschikt over een team aan schouderspecialisten die jou graag van jouw schouderklachten af helpen.

Maak een afspraak

Zoek locatie in de buurt

Locaties

Hoe ontstaan

schouderklachten?

Schouderklachten kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Zo kunnen acute schouderklachten ontstaan bij een val, stoot of verdraaiing van de schouder. Bij acute schouderklachten is de oorzaak duidelijk. Toch zijn er ook oorzaken die er ‘insluipen’ en schouderklachten kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan:

Sporten zoals tennis of volleybal met veel bovenhandse bewegingen

Sporten zoals tennis of volleybal met veel bovenhandse bewegingen

Het langdurig werken achter een computer

Zwaar til- en duwwerk.

Bovenhandse activiteiten zoals bijvoorbeeld het schilderen van een plafond

Schouder uit de kom

Artrose in de schouder

Nekklachten

Spanningen of stress thuis of op het werk

Verschillende

schouderklachten

Artrose in de schouder

Botbreuken

Band en kapsel letsel

Schouderluxatie

(schouder uit de kom)

Peesontsteking

Frozen Shoulder

Impingement

(inklemming)

Schouder instabiliteit

Peesscheur

Wat kan je zelf doen

bij schouderklachten?

In veel gevallen kan een schouderklacht vanzelf herstellen. Toch zijn er ook situaties waarbij dit niet het geval is. Bij schouderklachten is het belangrijk dat je je schouder in beweging houdt zodat deze niet vast komt te zitten. Door de juiste bewegingen zorg je tevens voor een betere doorbloeding van de schouder, wat uiteindelijk zorgt voor een beter herstel. Schouderoefeningen kunnen jou helpen met het verbeteren van de belastbaarheid van de schouder. Heb je pijn bij het uitvoeren van deze oefeningen of het uitvoeren van dagelijkse activiteiten? Stop dan en geef je schouder rust en neem contact op met Één van onze schouderfysiotherapeuten bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt onze fysiolocaties in Utrecht, Amsterdam en Den Bosch vinden.

Kunnen wij helpen?

Je krijgt bij Movamento direct antwoord op de volgende vragen:

Wat heb ik?
Hoe lang gaat het duren?
Wat kan ik eraan doen?
Hoe kan de fysio mij hierbij helpen?

Maak een afspraak

Wat kan Movamento doen bij

schouderklachten?

Bij Movamento staat een team van schouderspecialisten klaar om jou van je schouderklacht(en) af te helpen. Middels een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en beweeganalyse zal een van onze specialisten de oorzaak van jouw klachten proberen te achterhalen. Tevens kan de therapeut ervoor kiezen om een echo te (laten) maken om jouw schouderklacht duidelijk in kaart te brengen. Samen met jou zal hij of zij een behandelprogramma op maat samenstellen. Tijdens deze behandelingen kan mogelijk de therapeut gebruik maken van behandelvormen zoals:

Schouderoefeningen

Mobilisatie oefeningen

Shockwave

(alleen in Amsterdam)

Echografie

(alleen in Amsterdam en Utrecht)

Percutane Electrolyse

(alleen in Utrecht)

Houdingsinstructies

Dry needling