Tijdens het revalidatietraject vindt de behandeling vaak plaats door een team van artsen en fysiotherapeuten. Dit wordt ook wel een interdisciplinaire behandeling genoemd. De revalidatie is er op gericht om door een juiste behandeling of trainingsprogramma te komen tot herstel of een zo goed mogelijk resultaat met beperkingen.

Over letselschade revalidatie
Letselschade revalidatie in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch
De revalidatie na letselschade is complex omdat allerlei factoren een rol spelen op de klacht. Het is dan ook belangrijk dat er goed wordt samengewerkt met specialisten als bijvoorbeeld orthopedisch chirurg, revalidatiearts of psycholoog. Daarnaast is het belangrijk dat veel wordt gezien dat een aansprakelijke verzekeraar de revalidatiebehandeling vergoedt. Een revalidatietraject wordt altijd opgestart in overleg met het slachtoffer, diens belangenbehartiger en de medisch adviseurs van verzekeraar en belangenbehartiger. Tijdens de revalidatie kan het ook zijn dat gekeken wordt naar ergonomische verbeteringen of hulpmiddelen en aanpassingen in huis, auto of op het werk. Hierin is veel denkbaar.
SOORT LETSEL EN LETSELSCHADE REVALIDATIE
Natuurlijk bepaald het soort letsel in sterke mate welk traject moet worden ingezet en de duur van de revalidatie. Veel wordt ook gezien dat na een ongeval met letselschade zodra de ‘reguliere behandeling’ niet voldoende aanslaat of een meer gerichte (interdisciplinaire) behandeling noodzakelijk is, dat pas in een later stadium een revalidatie of behandeltraject wordt opgestart. Soms is deze revalidatie ook puur gericht op verbeteren zelfstandigheid, belastbaarheid of terugkeer naar de werkplek.
INTERDISCIPLINAIRE BEHANDELING BIJ LETSELSCHADE
Bij een interdisciplinaire aanpak is een breed team actief in het bieden van begeleiding. Hierbij te denken aan een fysiotherapeut, orthopeed, neuroloog, logopedist, psycholoog, maatschappelijk werker en ergotherapeut.