De manueel therapeut richt zich op het beter functioneren van gewrichten, houding en beweging

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een masteropleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Manuele therapie is in Nederland een post-HBO masteropleiding. Bij Movamento hebben we een ruim aanbod aan manueel therapeuten die volgens deze zienswijze kunnen behandelen.

 

Mocht u gebruik willen maken van deze dienst maakt u dan een afspraak!

 

 

Maak een afspraak

 

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag. Vul dan ons contactformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 088 02 45 900.

 

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
    Movamento respecteert jouw privacy die valt onder de GDPR/AVG.

 

Bron: http://nvmt.fysionet.nl/

 

Movamento biedt manuele therapie aan op de locaties in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Renswoude.

De fysiotherapiepraktijk in Amsterdam Nieuw-West is gelegen aan de Jan Evertsenstraat. Daarnaast praktiseren wij manuele therapie in Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam Zuid.

In Utrecht Tuinwijk bieden we manuele therapie aan het Willem van Abcoudeplein aan en tevens hebben we een prachtige locatie in Utrecht Leidsche Rijn.

In Den Bosch zitten we in Maaspoort Sports & Events en in Renswoude aan de Beukenlaan.

Door deze locaties in Nederland hebben we onze kwalitatief hoogwaardige manuele therapie toegankelijk voor iedereen.