Revalidatie na operatie is een samenwerking tussen patiënt en fysiotherapeut voor het beste resultaat

Movamento beschikt over een gespecialiseerd orthopedisch revalidatieteam van fysiotherapeuten. Onder orthopedische revalidatie verstaan wij het verbeteren van het functioneren bij een probleem aan uw botten, gewrichten, spieren en andere onderdelen van uw ‘houding- en bewegingsapparaat’. Dit probleem kan ontstaan zijn door een ongeval waarbij u letsel heeft opgelopen (multi-trauma). De revalidatie kan na een operatie plaatsvinden, maar kan er ook op gericht zijn een operatie te voorkomen. Een directe samenwerking met orthopedisch chirurg zijn hierin essentieel om tot het beste resultaat te komen.

Afhankelijk van uw doelen en uw revalidatieplan kan het behandelteam bestaan uit een fysiotherapeut, manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Daarnaast werken we samen met ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werk, bewegingsagoog, orthopedisch schoenmaker en gipskamers. We bieden behandelingen die gericht zijn op terugkeer naar de gewenste activiteiten en daarmee kwaliteit van leven. We bieden revalidaties die kunnen bestaan uit fysiotherapeutische behandelingen, trainingstherapie en begeleiding in terugkeer naar werk of sport. Maar ook uit advies hoe u gelijkmatiger kunt belasten in plaats van in een patroon van pieken en daarop volgende dalen. Soms is er wat hulp nodig om de nadruk te leggen op wat u nog wel kunt en te accepteren dat sommige dingen niet meer zo gemakkelijk kunnen. Ieder probleem is anders en duur en inhoud van de behandeling kunnen we daarop afstemmen. We geven tijd en aandacht aan de patiënt om ieder individu op ieder niveau te helpen.

    

Revalidatieplan op maat

Movamento heeft diverse specialisten om zorg op maat te kunnen bieden. Zo zijn er specialisten op het gebied van de schouder, elleboog, pols en hand, maar bijvoorbeeld ook knie, heup en enkel. Movamento staat voor kwaliteit en investeert veel in interne opleiding. Daarnaast willen we de kwaliteit van de zorg hoog houden door onze interdisciplinaire samenwerkingen. Hierdoor kunnen we snel schakelen met bijvoorbeeld traumachirurg of orthopeed als dat nodig is.

Tijdens de behandeling en revalidatie staat centraal wat u wilt bereiken. Samen met de behandelaars maakt u een revalidatieplan dat zo goed mogelijk aansluit bij uw persoonlijke situatie en de doelen die u wilt bereiken.

Maak direct online een afspraak of
bel 088 02 45 900

 Let op: Voor Online Behandeling kiest u een willekeurige locatie