Chronische pijn bepaalt de kwaliteit van leven. Pijn revalidatie is erop gericht de kwaliteit van leven te verbeteren.

Movamento beschikt over een gespecialiseerd pijn revalidatieteam van fysiotherapeuten. Onder pijn revalidatie verstaan wij het verbeteren van het functioneren bij pijn klachten die gerelateerd zijn aan uw ‘houding- en bewegingsapparaat’. Dit kunnen pijnklachten in de spieren, gewrichten of bijvoorbeeld botten zijn. Dit probleem kan ontstaan zijn door een ongeval waarbij u letsel heeft opgelopen (multi-trauma). De revalidatie kan na een operatie plaatsvinden, maar kan er ook op gericht zijn een operatie te voorkomen. Het is echter niet altijd duidelijk waar pijn vandaan komt. Voornamelijk bij chronische pijn zien we geregeld dat de oorzaak niet duidelijk is en ook niet altijd op bijvoorbeeld een rontgenfoto of mri te zien zijn. De pijnrevalidatie kan hierbij gericht zijn op herstel, maar kan ook gericht zijn op het omgaan van de klachten of acceptatie. Wij gaan altijd voor het maximale resultaat. Hierin zijn onze samenwerkingen in het netwerk met medisch specialisten erg belangrijk. Zo werken wij samen met gespecialiseerde orthopedisch chirurgen, pijnpoli en revalidatieartsen.

Afhankelijk van uw doelen en uw revalidatieplan kan het behandelteam bestaan uit een fysiotherapeut, manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Daarnaast werken we samen met pijnpoli, revalidatiearts, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werk, bewegingsagoog, orthopedisch schoenmaker en gipskamers. We bieden behandelingen die gericht zijn op terugkeer naar de gewenste activiteiten en daarmee kwaliteit van leven. We bieden revalidaties die kunnen bestaan uit fysiotherapeutische behandelingen, trainingstherapie en begeleiding in terugkeer naar werk of sport. Maar ook uit advies hoe u gelijkmatiger kunt belasten in plaats van in een patroon van pieken en daarop volgende dalen. Soms is er wat hulp nodig om de nadruk te leggen op wat u nog wel kunt en te accepteren dat sommige dingen niet meer zo gemakkelijk kunnen. Ieder probleem is anders en duur en inhoud van de behandeling kunnen we daarop afstemmen. We geven tijd en aandacht aan de patiënt om ieder individu op ieder niveau te helpen.

Revalidatieplan op maat

Movamento heeft diverse specialisten om zorg op maat te kunnen bieden. Zo zijn er specialisten op het gebied van de schouder, elleboog, pols en hand, maar bijvoorbeeld ook knie, heup en enkel. Movamento staat voor kwaliteit en investeert veel in interne opleiding. Daarnaast willen we de kwaliteit van de zorg hoog houden door onze interdisciplinaire samenwerkingen. Hierdoor kunnen we snel schakelen met bijvoorbeeld traumachirurg of orthopeed als dat nodig is.

Tijdens de behandeling en revalidatie staat centraal wat u wilt bereiken. Samen met de behandelaars maakt u een revalidatieplan dat zo goed mogelijk aansluit bij uw persoonlijke situatie en de doelen die u wilt bereiken.

Maak direct online een afspraak of
bel 088 02 45 900

 Let op: Voor Online Behandeling kiest u een willekeurige locatie