Over Pijn revalidatie

Movamento beschikt over een gespecialiseerd pijn revalidatieteam van fysiotherapeuten. Onder pijn revalidatie verstaan wij het verbeteren van het functioneren bij pijn klachten die gerelateerd zijn aan uw ‘houding- en bewegingsapparaat’. Dit kunnen pijnklachten in de spieren, gewrichten of bijvoorbeeld botten zijn. Dit probleem kan ontstaan zijn door een ongeval waarbij je letsel hebt opgelopen (multi-trauma). De revalidatie kan na een operatie plaatsvinden, maar kan er ook op gericht zijn een operatie te voorkomen. Het is echter niet altijd duidelijk waar pijn vandaan komt. Voornamelijk bij chronische pijn zien we geregeld dat de oorzaak niet duidelijk is en ook niet altijd op bijvoorbeeld een rontgenfoto of mri te zien zijn. De pijnrevalidatie kan hierbij gericht zijn op herstel, maar kan ook gericht zijn op het omgaan van de klachten of acceptatie. Wij gaan altijd voor het maximale resultaat. Hierin zijn onze samenwerkingen in het netwerk met medisch specialisten erg belangrijk. Zo werken wij samen met gespecialiseerde orthopedisch chirurgen, pijnpoli en revalidatieartsen.

Maak een afspraak

Zoek locatie in de buurt

Locaties

Pijn revalidatie in

Amsterdam, Utrecht en Den Bosch

Afhankelijk van je doelen en je revalidatieplan kan het behandelteam bestaan uit een fysiotherapeut, manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Daarnaast werken we samen met pijnpoli, revalidatiearts, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werk, bewegingsagoog, orthopedisch schoenmaker en gipskamers. We bieden behandelingen die gericht zijn op terugkeer naar de gewenste activiteiten en daarmee kwaliteit van leven. We bieden revalidaties die kunnen bestaan uit fysiotherapeutische behandelingen, trainingstherapie en begeleiding in terugkeer naar werk of sport. Maar ook uit advies hoe je gelijkmatiger kunt belasten in plaats van in een patroon van pieken en daarop volgende dalen. Soms is er wat hulp nodig om de nadruk te leggen op wat je nog wel kunt en te accepteren dat sommige dingen niet meer zo gemakkelijk kunnen. Ieder probleem is anders en duur en inhoud van de behandeling kunnen we daarop afstemmen. We geven tijd en aandacht aan de patiënt om ieder individu op ieder niveau te helpen.

Revalidatieplan op

maat

Movamento heeft diverse specialisten om zorg op maat te kunnen bieden. Zo zijn er specialisten op het gebied van de schouder, elleboog, pols en hand, maar bijvoorbeeld ook knie, heup en enkel. Movamento staat voor kwaliteit en investeert veel in interne opleiding. Daarnaast willen we de kwaliteit van de zorg hoog houden door onze interdisciplinaire samenwerkingen. Hierdoor kunnen we snel schakelen met bijvoorbeeld traumachirurg of orthopeed als dat nodig is.

Tijdens de behandeling en revalidatie staat centraal wat je wilt bereiken. Samen met de behandelaars maakt u een revalidatieplan dat zo goed mogelijk aansluit bij je persoonlijke situatie en de doelen die je wilt bereiken..

Kunnen wij helpen?

Je krijgt bij Movamento direct antwoord op de volgende vragen:

Wat heb ik?

Hoelang gaat het duren?

Wat kan ik eraan doen?

Hoe kan de fysio mij hierbij helpen?

Direct een afspraak maken

Deze therapeuten

kunnen u helpen:

Femke Hogendoorn

Fysiotherapie, Knie, Voet, Enkel, Psychosomatisch fysiotherapie
Meer lezen

Roos Hoving

Fysiotherapie
Meer lezen

Maaike Brugmans

Fysiotherapie, Knie, orthopedisch fysiotherapie, oncologie
Meer lezen

Diane Ciupka

Fysiotherapeut, Schouder, Elleboog, Rug, Nek, Hand/Pols, Knie
Meer lezen

Vincent Hompes

Sport fysiotherapeut, Fysiotherapeut, Schouder, Elleboog, Hand, Pols, Nek, Rug
Meer lezen

Natalie Puper

Fysiotherapeut, Heup, Knie, Enkel, Voet, Elleboog, Schouder
Meer lezen

Diede Bakker

Fysiotherapeut, Elleboog, Heup, Nek, Rug, Schouder, Hand, Pols
Meer lezen

Linda Hoogendoorn

Sport Fysiotherapeut, Fysiotherapeut, Heup, Knie, Enkel, Voet, Testlab, Loopanalyse
Meer lezen

Marc van Nieuwenhuizen

Manuele therapeut, Sport fysiotherapeut, Fysiotherapeut, Dry Needling, Elleboog, Hand, Pols, Nek, Rug, Schouder, Heup, Knie, Enkel, Voet
Meer lezen

Lilli Schoenemann

Fysiotherapeut, Heup, Rug, Schouder, Knie, Heup, Elleboog, Voet, Enkel
Meer lezen

Jasper van den Hoeven

Manueel therapeut, Fysiotherapeut, Echografie, Elleboog, Schouder, Hand, Pols, Rug, Nek
Meer lezen

Hidde de Hoog

Manueel therapeut, Fysiothereut, Dry Needling, Elleboog, Hand, Pols, Nek, Rug, Schouder
Meer lezen

Janne Coumou

Fysiotherapeut, Echografie, Shockwave, Schouder, Elleboog, Pols, Heup, Knie en Enkel
Meer lezen

Sue Rietmeijer

Fysiotherapeut, schouder, elleboog, rug, nek, hand, pols
Meer lezen

Fenna Uittenboogaard

Sport Fysiotherapeut, Fysiotherapeut, Orthomoleculair, Heup, Knie, Enkel, Voet,
Meer lezen

Aniek Nagtzaam

Sport Fysiotherapeut, Fysiotherapeut, Heup, Knie, Enkel, Voet, Testlab, Loopanalyse
Meer lezen