Totaal analyse van je schouderklacht 

 

In het Schouder Testlab analyseren we alle aspecten die invloed hebben op schouderklachten. Op deze manier maken we een totaalplaatje om de kern van blessures boven water te krijgen. De testbatterij die gebruikt wordt voor de analyses van schouderklachten is als volgt opgebouwd:

Lichaamscompositie

Persoonlijke factoren als lengte, gewicht en postuur kunnen veel invloed hebben op blessures aan de schouder. Daarnaast speelt belasting in dagelijkse activiteiten en sport een belangrijke rol in de belasting die de schouder aan moet kunnen

Mobiliteit

Een goede mobiliteit van de schouder is essentieel om bewegingen te kunnen uitvoeren. Maar niet alleen de mobiliteit van de schouder zelf is van belang, in de hele keten kan een mobiliteitsbeperking invloed hebben op het ontstaan van blessures en het herstel beïnvloeden.

 

Stabiliteit

In veel (sport)activiteiten wordt er veel van de stabiliteit van de schouder gevraagd. De stabiliteit van de schouder bestaat uit passieve structuren als de botten, banden en kraakbeen. Daarnaast zorgen de spieren rondom de schouder voor de actieve stabiliteit. We weten ook stabiliteit in de gehele keten kan bijdragen aan een beter functioneren van de schouder.

Blessure analyse

De beste behandeling begint met de beste start. Dat betekent dat er een goede diagnose van de schouderklacht gesteld moet worden. Een volledige analyse van de blessure is hierin essentieel.

 

Echografie

Een aantal blessures aan de schouder zijn middels echografie goed te bevestigen. Echografie kan de weke delen zoals spieren en pezen duidelijk in beeld brengen.

Isokinetische kracht

De spierkracht rondom de schouder is een belangrijk aspect in de analyse van blessures, maar ook om een revalidatie te monitoren. Middels isokinetische krachtapparaat kan er een nauwkeurige analyse van deze kracht worden gemaakt. Hierin is bijvoorbeeld de verhouding tussen de exorotatoren en endorotatoren van belang, maar ook het verschil tussen de gezonde schouder en de geblesseerde schouder.

 

Explosiviteit

Als kracht op de juiste manier wordt omgezet in explosiviteit kunnen sportbewegingen op een juiste manier worden uitgevoerd. Explosiviteit is een belangrijk aspect in het herstel van blessures omdat het dicht bij de intensiteit van vele sporten ligt.

 

Klik hier om de tarieven te bekijken.