Een objectieve tweede mening over je klacht

Een second opinion is een oordeel van een andere arts of fysiotherapeut dan degene die u behandelt. Twijfelt u aan de mening of de behandeling die uw eigen arts voorstelt? Dan kunt u een second opinion vragen. Ook als u meer zekerheid wilt hebben, kunt u om een second opinion vragen. Een second opinion leent zich uitstekend voor complexe problematiek.

Een second opinion bij Movamento bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek, onderzoek en fysiotherapeutische diagnose. Aan de hand hiervan zal een verslag met de bevindingen worden opgesteld. Op deze manier heeft u een goed beeld van uw klacht en kan er een plan van aanpak volgen. Vervolgens kunt u besluiten wat de beste manier is om verder te revalideren.

Als u fysiotherapie in het vergoedingspakket van de zorgverzekering heeft, dan wordt de second opinion op deze manier vergoed. Mocht u geen fysiotherapie in het vergoedingspakket hebben, dan vindt u hier de tarieven van Movamento.

De second opinion kan ondersteund worden door middel van onderzoek met testen in het Testlab of met echografie. Echografie is een nauwkeurige en comfortabele manier om u te onderzoeken. Het voordeel van echo is dat er dynamische beelden gemaakt kunnen worden waardoor de blessure goed geanalyseerd kan worden.

Naast een second opinion kan er ook een eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek plaatsvinden. Dit onderzoek kan onder andere op aanvraag van een arts plaatsvinden. Als een arts een verwijzing voor het eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek heeft gegeven, dan kan dit onderzoek vergoed worden door de zorgverzekering als u fysiotherapie in het vergoedingspakket heeft. Mocht u geen verwijzing voor het eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek hebben of geen fysiotherapie in het vergoedingspakket hebben, dan vindt u hier de tarieven van Movamento.

Maak direct online een afspraak of
bel 088 02 45 900

 Let op: Voor Online Behandeling kiest u een willekeurige locatie