Fysiotherapeut in de sport

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De behandeling richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut is steeds vaker werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Movamento richt zich specifiek op sportbegeleiding en heeft ruime ervaring in de (top)sport. Met sportspecifieke afspraken kunt u terecht bij Movamento en een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten.

Maak direct online een afspraak of
bel 088 02 45 900

 Let op: Voor Online Behandeling kiest u een willekeurige locatie

Bron: http://www.defysiotherapeut.com/de-fysiotherapeut/specialisten/de-sportfysiotherapeut.html

Sportfysiotherapie bij Movamento

Movamento biedt sportfysiotherapie aan op de locaties in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch.

De fysiotherapiepraktijk in Amsterdam Nieuw-West is gelegen aan de Jan Evertsenstraat. Daarnaast praktiseren wij sportfysiotherapie in Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam Zuid.

In Utrecht Tuinwijk bieden we sportfysiotherapie aan het Willem van Noortplein aan en tevens hebben we een prachtige locatie in Utrecht Leidsche Rijn.

In Den Bosch zitten we in Maaspoort Sports & Events.

Door deze locaties in Nederland hebben we onze kwalitatief hoogwaardige sportfysiotherapie toegankelijk voor iedereen.