Totaal analyse van je hardloopblessure

In het Testlab analyseren we alle aspecten rondom jouw blessure of klacht. Door deze analyse brengen we de onderliggende reden van (aanhoudende) blessures in kaart. Je weet waar een blessure vandaan komt en hoe je deze kunt verbeteren. Aan het eind van de testbatterij van het Testlab heb je een persoonlijke testrapport met alle uitslagen.

Maak een afspraak

Zoek locatie in de buurt

Locaties

Soorten analyses

Lichaamscompositie

Persoonlijke factoren als lengte, gewicht en postuur hebben invloed op blessures. Iedere pas geeft belasting op botten, gewrichten, pezen en spieren.

Stabiliteit

Tijdens het sporten wordt er veel van de stabiliteit van romp en benen gevraagd. De stabiliteit in de beweegketen bestaat uit passieve structuren als de botten, banden en menisci. Daarnaast zorgen de spieren voor de actieve stabiliteit.

Echografie

Veel blessures komen in de pezen en spieren voor. Echografie kan de weke delen, zoals spieren en pezen duidelijk in beeld brengen. Daarnaast is het voordeel van echografie dat het onderzoek dynamisch uitgevoerd kan worden en hiermee blessures soms nog beter inzichtelijk zijn.

Analyse looptechniek

Looptechniek heeft veel invloed op de belasting die op de benen terecht komt. Een efficiënte looptechniek kan de belasting aanzienlijk reduceren. Met een geavanceerde cameraopstelling wordt de looptechniek vanuit alle perspectieven geanalyseerd.

Mobiliteit

Een goede mobiliteit in de beweegketen is essentieel om te kunnen sporten. In de hele keten kunnen mobiliteitsbeperkingen invloed hebben op het ontstaan van blessures en het herstel beïnvloeden.

Blessure analyse

De beste behandeling begint met de beste start. Dat betekent dat er een goede diagnose van de blessure gesteld moet worden. Een volledige analyse met fysiotherapeutisch en zo nodig aanvullend onderzoek van de blessure is hierin essentieel.

Voetanalyse

De voeten zijn de basis van ons lichaam. Als hier een kleine afwijking aanwezig is, heeft dat veel gevolgen op de belasting die op de benen terecht komt. De stand en voetafwikkeling kunnen we zo nodig ondersteunen door goed schoeisel advies of inlays.

Isokinetische kracht

De spierkracht van de bovenbenen is essentieel voor sporters. De spierkracht is hiermee een belangrijk aspect in de analyse van blessures, maar ook om een revalidatie te monitoren. Met een geavanceerd, isokinetisch krachtapparaat kan er een nauwkeurige analyse van deze kracht worden gemaakt. Hierin is bijvoorbeeld de verhouding tussen de quadriceps en hamstrings van belang, maar ook het verschil tussen het gezonde been en het geblesseerde been.

Kunnen wij helpen?

Je krijgt bij Movamento direct antwoord op de volgende vragen:

Wat heb ik?

Hoelang gaat het duren?

Wat kan ik eraan doen?

Hoe kan de fysio mij hierbij helpen?

Direct een afspraak maken