Marc van Nieuwenhuizen MSc

“Ik zoek naar de oorzaak van je klachten letterlijk van top tot teen. De bewegingsketen van het lichaam vormt voor mij de basis om te achterhalen waar je klachten vandaan komen en van daaruit te behandelen”

Marc is in 1995 afgestudeerd als fysiotherapeut en is vervolgens gespecialiseerd in sportfysiotherapie en manuele therapie. Marc is al jaren actief in de topsport. Zo is hij van 2000-2004 fysiotherapeut van het Nederlands dames hockeyteam geweest en inmiddels 2006 werkzaam voor de atletiekunie. Vanwege zijn ervaring in de (top)sport en zijn goede samenwerking met diverse medisch specialisten levert Marc kwalitatief hoogwaardige fysiotherapie / manuele therapie.

Marc heeft een eigen behandelvisie die met name gericht is op myofasciale technieken en bindweefsel. De bewegingsketen van het lichaam vormt voor hem de basis om te achterhalen waar klachten vandaan komen om ze van daaruit te behandelen. Om vervolgens samen met de sporter/patiënt te werken aan herstel. Altijd met het streven de sporter zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van paramedische zorg. De manuele therapie vormt hierin een belangrijke basis.Vanwege deze benadering kan Marc patiënten behandelen die elders niet het gewenst resultaat hebben, van recreatief sporter tot olympisch niveau. Marc heeft bijzondere expertise in:

  • Manuele therapie
  • Patienten met (onbegrepen) aanhoudende klachten
  • Patellofemorale klachten
  • Revalidatietrajecten die vastlopen
  • Dry needling
Manuele therapeut, Sport fysiotherapeut, Fysiotherapeut, Dry Needling, Elleboog, Hand, Pols, Nek, Rug, Schouder, Heup, Knie, Enkel, Voet