Fysiek en mentale begeleiding bij burn out klachten

 

Steeds meer vragen we van onszelf. De balans tussen ik-werk en/of ik-tijd voor mezelf en/of ik-met gezin/familie raakt zoek. Teveel tijd besteden aan het werk kan nadelige consequenties hebben voor de aandacht die er overblijft voor ik-tijd voor mezelf en/of ik-met gezin/familie. Teveel tijd besteden aan het gezin/familie kan nadelige consequenties hebben  voor de aandacht die er overblijft voor ik-tijd voor mezelf en ik-werk.

Er is een eenvoudige verklaring voor het niet vinden van een goede balans. In de meeste gevallen doet de omgeving (werk, gezin, familie en vrienden) een direct appel op je waardoor er voortdurend afwegingen gemaakt worden.

Veelal zijn we prima in staat deze afwegingen goed te bepalen en ervaren  we hier ook weinig hinder van.

Toch komt het ook steeds meer voor dat de keuzes die we maken ervoor zorgen dat we over onze eigen grenzen heengaan. Voor een korte periode hoeft dit niet direct schadelijk te zijn. Echter wanneer je voor langere tijd je  grenzen blijft verleggen door bijvoorbeeld teveel tijd  te besteden aan ik-werk en zodoende minder tijd aan ik-tijd voor mezelf kan ervoor zorgen dat je onvoldoende tot rust komt, onvoldoende blijft letten op wat goed voor jezelf is. Zodoende sluipt het erin dat je je steeds minder goed gaat voelen, je lichaam raakt vermoeid, je energie verdwijnt. In eerste instantie lijkt het erop dat je ziek bent. Rust kan helpen. Echter nadat je rust hebt genomen en opnieuw in je oude patroon stapt komt veelal het je niet goed voelen weer terug. Je merkt nu behalve dat je lichaam moe is dat je ook steeds minder met vrienden gaat afspreken. Je merkt dat je steeds meer binnenblijft en steeds minder in contact bent met je omgeving. Het beetje energie wat je  overhebt gebruik je voor je werk. Maar ook op je werk merk je dat je fouten gaat maken. Minder alert bent en minder in staat bent het contact aan te gaan met collega’s en soms klanten.

 

Fysiek en mentaal: Reset – Back on Track

                       
Fase 1: Intake – gesprek met fysiek trainer en systeemtherapeut

Fase 2: 0-8 weken – trainen, 2x per week 1 uur

Fase 3: 8-12 weken – trainen + gesprek, 2x per week 1 uur

Fase 4: 12-24 weken – gesprek + trainen, 1x per week 1 uur

Fase 5: 24 weken – afsluiting + natraject bepalen

Gedurende het traject vinden er 8 gesprekken plaats

 

Inhoud pakket:

Fysiotherapie: 36 trainingen

Coaching: 8 gesprekken

Totaal: €3.120,00 = 6 maanden à €520,00 p.m. (incl 0% BTW)

 

Movamento werkt samen met coachingspraktijk Heerewaarden. 

Praktijk Heerewaarden is een praktijk die zich met vooral bezig houdt met het behandelen van volwassenen en kinderen die tegen persoonlijke en emotionele ingewikkeldheden aanlopen en hier niet (zelfstandig) uitkomen.

Praktijk Heerewaarden bekijktde hulpvraag waar mensen mee komen in de context van levensgebeurtenissen, manieren van oplossen, van denken, omgaan met emoties en omgaan met belangrijke anderen in het leven.

Elk mens heeft een scala aan mogelijkheden en vaardigheden, maar kan ook last hebben van bepaalde blokkades en de daarmee samenhangende frustraties en problemen. Deze houden meestal verband met elkaar en manifesteren zich op fysiek, emotioneel en cognitief niveau. Aandacht voor de samenhang tussen deze niveaus staat onder andere centraal binnen de behandeling bij Praktijk Heerewaarden. 

Meer informatie over Praktijk Heerewaarden vindt u op: https://www.praktijkheerewaarden.nl

 

 

Maak een afspraak

 

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag. Vul dan ons contactformulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via 088 02 45 900.

 

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
    Movamento respecteert jouw privacy die valt onder de GDPR/AVG.